Week van de Mobiliteit: Een Mobility Ticket voor 8 euro op Autoloze Zondag 

Voor de Autoloze Zondag op 17 september biedt NMBS een ticket aan tegen 8 euro voor een heen- en terugreis in heel België. In het kader van de Week van de Mobiliteit biedt NMBS haar reizigers de kans om tegen een gunstige prijs met de trein te rijden. Het aanbod is de hele Autoloze Zondag geldig en kan vanaf 13 september aangekocht worden via alle NMBS-verkoopkanalen. 

De Week van de Mobiliteit loopt van 16 tot en met 22 september. Dit initiatief van de Europese Commissie wil duurzaam vervoer promoten. Het hoogtepunt van de actie is de Autoloze zondag op 17 september in een aantal steden in het hele land en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. ​ 

Naar aanleiding daarvan biedt NMBS het Mobility Ticket aan, een ticket in 2e klas tegen een zeer aantrekkelijke prijs voor een traject tussen 2 Belgische stations naar keuze. Dit voordelige ticket (€ 8) is ideaal voor reizigers die er een dagje op uit trekken en de auto willen laten staan. Een uitgelezen kans om een wandeling te maken, een stad te ontdekken, een museum of vrienden te bezoeken, en dat in alle comfort en op een duurzame manier. ​ 

Het ticket kan vanaf 13 september worden gekocht via alle verkoopkanalen van NMBS: de app, de website, de verkoopautomaten en aan de loketten. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen onder begeleiding van 1 betalende volwassene zoals steeds gratis, met een maximum van 4 kinderen per volwassene. Senioren kunnen ook gebruikmaken van het Senior Ticket, tegen een nóg aantrekkelijker tarief (€ 7,80). 

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.