Verkoop internationale tickets NMBS flink gestegen in 2019

NMBS is niet enkel een binnenlandse treinoperator maar tevens een belangrijke verkoper van internationale tickets voor andere operatoren zoals Thalys, Eurostar, TGV en Deutsche Bahn (ICE). Recent is daar de Nightjet van ÖBB bijgekomen. In totaal worden via de verkoopskanalen van NMBS meer dan 9.000 bestemmingen in Europa aangeboden.

Die verkoop is in 2019 met 6,5% gestegen tot 7,6 miljoen reizigers (via alle verkoopskanalen van NMBS: stations, internet, contact center, (online) reisbureaus). Het groeicijfer wijst op het succes van het internationale treinverkeer in Europa. De afgelopen jaren hebben de verschillende operatoren vanuit Brussel hun aanbod uitgebreid met nieuwe bestemmingen en bijkomende verbindingen.

NMBS opereert samen met NS de IC Nederland en met SNCF de TGV naar Frankrijk. NMBS is ook ​ aandeelhouder in Thalys en in Eurostar. Daarnaast functioneert het internationale treinstation Brussel-Zuid als belangrijke draaischijf voor het internationale treinverkeer naar o.a. Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk en Italië.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS
Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be