Verkoop internationale tickets NMBS flink gestegen in 2019

Verkoop internationale tickets NMBS flink gestegen in 2019

NMBS is niet enkel een binnenlandse treinoperator maar tevens een belangrijke verkoper van internationale tickets voor andere operatoren zoals Thalys, Eurostar, TGV en Deutsche Bahn (ICE). Recent is daar de Nightjet van ÖBB bijgekomen. In totaal worden via de verkoopskanalen van NMBS meer dan 9.000 bestemmingen in Europa aangeboden.

Die verkoop is in 2019 met 6,5% gestegen tot 7,6 miljoen reizigers (via alle verkoopskanalen van NMBS: stations, internet, contact center, (online) reisbureaus). Het groeicijfer wijst op het succes van het internationale treinverkeer in Europa. De afgelopen jaren hebben de verschillende operatoren vanuit Brussel hun aanbod uitgebreid met nieuwe bestemmingen en bijkomende verbindingen.

NMBS opereert samen met NS de IC Nederland en met SNCF de TGV naar Frankrijk. NMBS is ook  aandeelhouder in Thalys en in Eurostar. Daarnaast functioneert het internationale treinstation Brussel-Zuid als belangrijke draaischijf voor het internationale treinverkeer naar o.a. Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk en Italië.

Dimitri Temmerman
Dimitri Temmerman Woordvoerder NMBS
Bart Crols
Bart Crols Woordvoerder NMBS

 

Over NMBS

Met meer dan 900.000 reizigers per dag (voor de COVID-19 crisis) wenst NMBS de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel zijn tevreden klanten die de trein als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften zien. NMBS investeert daarom in een klantgericht vervoersmodel, stipte en goed onderhouden treinen en comfortabele en functionele stations die naadloos aansluiten op andere intermodale vervoersmodi. NMBS telt 18.400 medewerkers die samen elke dag opnieuw de klant centraal stellen.