Trek er op uit met de trein: NMBS lanceert aantrekkelijke producten tijdens de zomermaanden

De zomermaanden zijn de ideale periode om te ontspannen en er op uit te trekken en hoe doe je dat comfortabeler dan met de trein? Wie met twee wil reizen is met het Duo Ticket aan het juiste adres en ook de populaire Youth Holidays voor jongeren zijn opnieuw van de partij.

Met het Duo Ticket kunnen vanaf zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september twee personen voor de prijs van één reizen. Het product was vorige zomer al zeer populair en is ideaal voor vrijetijdsreizigers. ​

Ook de Youth Holidays, waarmee jongeren (onder de 26 jaar) voor een vaste prijs een ganse week (19 EUR) of maand (31 EUR) onbeperkt kunnen reizen, worden opnieuw aangeboden voor de periode 1 juli tot en met 3 september.

Beide producten zijn te koop via de website, de automaten, de app of het loket.

En ook aan de volwassenen (boven de 26 jaar) die het tijdens deze periode ook even rustiger aan willen doen, wordt gedacht. Met een Off-Peak Unlimited kunnen zij gedurende een ganse maand onbeperkt gebruik maken van de trein (voor 59 EUR per maand), en dat naar eender welke binnenlandse bestemming. Op weekdagen geldt de Off-Peak Unlimited vanaf 9 uur. Het product is verkrijgbaar via de NMBS-app.

Tijdens de zomermaanden is er traditioneel minder woon-werkverkeer. Daarom zet NMBS enerzijds minder piekuurtreinen in - waarbij rekening wordt gehouden met de reizigersaantallen en de capaciteit van de treinen - en breidt zij anderzijds het aanbod naar populaire toeristische bestemmingen (evenement- of dierenparken, de kust, de Ardennen …) uit. Reizigers raadplegen daarom best voor het vertrek de online reisplanner. ​

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.