Train World blijft groeien en lokte in 2018 meer dan 135.000 bezoekers

2 februari 2019 - Train World kreeg in 2018 meer dan 135.000 bezoekers over de vloer. Het treinmuseum van NMBS, het uitstalraam van de Belgische spoorweggeschiedenis, doet het daarmee ieder jaar beter. Sinds oktober 2018 loopt in Train World ook een tijdelijke tentoonstelling rond LEGO. Deze doet het zo goed dat die met twee maanden is verlengd, tot en met 31 maart 2019.

Train World opende zijn deuren in september 2015, aan het station van Schaarbeek. De vele tienduizenden bezoekers die al een kijkje kwamen nemen, ontdekten er locomotieven, rijtuigen en objecten uit de rijke spoorweggeschiedenis van ons land. Met meer dan 135.000 bezoekers in 2018 lokt het museum ook elk jaar meer bezoekers. De komende maanden rekent Train World er zelfs op de 500.000ste bezoeker te mogen verwelkomen.

Succesvolle LEGO-beleving lokt nieuwe bezoekers

Om nieuwe bezoekers te blijven aantrekken, organiseert Train World regelmatig een tijdelijke tentoonstelling in het museum. Eind 2016 stond het museum ruim vier maanden lang in het teken van Kuifje en sinds oktober 2018 is er de LEGO-beleving, die de wereld van de LEGO-speelgoedtreinen koppelt aan de geschiedenis en de toekomst van de Belgische spoorwegen.

Sinds de komst van de LEGO-beleving in oktober 2018 telde Train World al meer dan 86.000 bezoekers. Een mooi aantal, dat boven de verwachtingen ligt. De LEGO-beleving, die normaal eind januari zou aflopen, is daarom met twee maanden verlengd, tot 31 maart 2019. Ook de gele LEGO-trein, een trein van NMBS bestickerd in het thema, zal nog tot dan worden ingezet op het Belgische spoornet.

Piet Jonckers, directeur Train World: “Met de ‘LEGO Experience in Train World’ hebben we een nog breder publiek aangetrokken. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat we erin slagen om na meer dan drie jaar van bestaan enkel maar groeiende bezoekerscijfers te kunnen voorleggen. Bovendien bevestigt Train World hiermee zijn 2de positie van de 110 Brusselse musea volgens TripAdvisor!”

Meer informatie over Train World en de LEGO-beleving is terug te vinden op de website www.trainworld.be. Het museum bevindt zich vlak bij het station van Schaarbeek. NMBS voorziet een B-dagtrip, die de treinreis en de toegang tot het museum bundelt in een extra voordelig ticket.

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be