Stiptheid bereikt 89,9% in juni 2024

Stiptheid is opnieuw verbeterd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

In juni bedroeg de stiptheid 89,9%, een gevoelige verbetering in vergelijking met het cijfer van juni 2023 (86,7%). Het gaat trouwens om het beste cijfer voor de maand juni sinds 2018 inbegrepen (de COVID-jaren 2020 en 2021 buiten beschouwing gelaten).

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar bedroeg de stiptheid gemiddeld 88,9%, een verbetering van 1,3% in vergelijking met dezelfde periode in 2023 (87,6%).

Het aantal (gedeeltelijk en volledig) geschrapte treinen daalde eveneens, tot 3,35% in juni 2024, in vergelijking met 4,45% in juni 2023.

NMBS blijft verder werken aan de verbetering van de stiptheid, met als doel de objectieven te bereiken die vastgelegd zijn in het openbaredienstcontract dat met de Belgische staat is afgesloten. ​ ​ 

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be