Station Brussel-Zuid: NMBS op zoek naar ideeën om Quadrilatères in te vullen

12 februari 2021 - NMBS is op zoek naar creatieve ideeën om de “Quadrilatères”, twee beschikbare ruimtes onder de spoorlijn tussen Brussel-Zuid en de kleine ring, in te vullen. NMBS heeft daarvoor een zogenaamde Request for Information (idee-oproep) uitgestuurd.

De twee Quadrilatères bevinden zich in het hart van een wijk waarin een reeks stedelijke ontwikkelingsprojecten zullen worden uitgevoerd.

De NMBS staat open voor alle voorstellen die in de buurt in te schakelen zijn en de ruimtes heractiveren. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een – tijdelijke of gemixte – organisatie van sociale, culturele of sportieve activiteiten, horeca of organisatie van evenementen.

In een tweede fase wordt een officiële marktconsultatie gelanceerd op basis waarvan één (of meerdere) initiatiefnemer(s) worden aangesteld om de Quadrilatères met eigen investeringen te activeren en uit te baten. Het gaat dus niet om een verkoop.

Beide Quadrilatères bieden een totale oppervlakte van circa 22.000 m2 (gelijkvloers en kelderverdieping).

Meer info via www.nmbs.be/immo

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

Foto's: copyright @NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.