Station Brussel-Zuid: NMBS op zoek naar ideeën om Quadrilatères in te vullen

Station Brussel-Zuid: NMBS op zoek naar ideeën om Quadrilatères in te vullen

NMBS is op zoek naar creatieve ideeën om de “Quadrilatères”, twee beschikbare ruimtes onder de spoorlijn tussen Brussel-Zuid en de kleine ring, in te vullen. NMBS heeft daarvoor een zogenaamde Request for Information (idee-oproep) uitgestuurd.

De twee Quadrilatères bevinden zich in het hart van een wijk waarin een reeks stedelijke ontwikkelingsprojecten zullen worden uitgevoerd.

De NMBS staat open voor alle voorstellen die in de buurt in te schakelen zijn en de ruimtes heractiveren. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een – tijdelijke of gemixte – organisatie van sociale, culturele of sportieve activiteiten, horeca of organisatie van evenementen.

In een tweede fase wordt een officiële marktconsultatie gelanceerd op basis waarvan één (of meerdere) initiatiefnemer(s) worden aangesteld om de Quadrilatères met eigen investeringen te activeren en uit te baten. Het gaat dus niet om een verkoop.

Beide Quadrilatères bieden een totale oppervlakte van circa 22.000 m2 (gelijkvloers en kelderverdieping).

Meer info via www.nmbs.be/immo

Bart Crols
Bart Crols Woordvoerder NMBS
Story image
Story image
Story image

Foto's: copyright @NMBS

 

Over NMBS

Met meer dan 900.000 reizigers per dag (voor de COVID-19 crisis) wenst NMBS de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel zijn tevreden klanten die de trein als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften zien. NMBS investeert daarom in een klantgericht vervoersmodel, stipte en goed onderhouden treinen en comfortabele en functionele stations die naadloos aansluiten op andere intermodale vervoersmodi. NMBS telt 18.400 medewerkers die samen elke dag opnieuw de klant centraal stellen.