Staking zaterdag 27 juli: Alternatieve dienstregeling

  • Treinverkeer verstoord
  • Drie op de vijf treinen rijden
  • Meeste IC-treinen naar de kust rijden
  • Treinaanbod naar Tomorrowland en Gentse Feesten verzekerd

26 juli 2019 - Door een staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS zal het treinverkeer zaterdag 27 juli (van 3 uur tot zondag 3 uur) verstoord zijn. NMBS heeft wel een alternatieve dienstregeling uitgewerkt, waardoor drie op de vijf treinen rijden. Van en naar de kust rijden de meeste IC-treinen en het treinaanbod naar Tomorrowland en de Gentse Feesten is verzekerd. Reizigers kunnen de alternatieve dienstregeling sinds vrijdagochtend raadplegen via de online routeplanner van NMBS.

NMBS betreurt de hinder die de reizigers door deze staking kunnen ondervinden. Er rijden minder treinen dan normaal, maar op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat heeft aangegeven te zullen werken heeft NMBS een alternatieve treindienst uitgewerkt waardoor drie op de vijf treinen rijden. Daarbij is voorrang gegeven aan de treinen naar de kust en naar de festivals, de treinen waarop NMBS zaterdag de meeste reizigers verwacht.

Goed aanbod naar de festivals en de kust

De treinen naar Tomorrowland zijn dankzij de alternatieve dienstregeling verzekerd. Overdag rijden alle S-treinen van en naar het station van Boom en ook de drie extra nachttreinen, die na elke festivaldag van Boom naar Antwerpen sporen, worden ingezet.

Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen. Het gaat om de treinen tussen Eupen en Oostende en de treinen tussen Genk en Blankenberge. Deze treinen stoppen in verschillende grote stations. Dit is ook goed nieuws voor wie naar de Gentse Feesten wil, want deze treinen stoppen ook in Gent-Sint-Pieters.

Daarentegen is het zo dat de meeste extra treinen naar de kust en andere toeristische bestemmingen die normaal tijdens de zomervakantie worden ingezet, zaterdag niet rijden.

Raadpleeg de routeplanner

In een aantal kleinere stations zullen zaterdag door de staking amper of geen treinen stoppen. NMBS raadt haar reizigers dan ook aan hun reis zorgvuldig te plannen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van de online routeplanner van NMBS, waarop de alternatieve treindienst sinds vrijdagochtend te zien is.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.