Ronde van Frankrijk 2019: NMBS kleurt geel en versterkt haar treinaanbod

17 juni 2019 - Naar aanleiding van de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk in Brussel in het weekend van 6 en 7 juli versterkt NMBS haar treinaanbod, en dat zowel richting Brussel als voor de terugritten. NMBS zal zich voor de gelegenheid ook in de kleuren van de Tour tooien en organiseert verschillende animaties voor de reizigers.

De trein is een praktische en duurzame oplossing voor wie de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel wil bijwonen en de files, omleidingen en afgesloten wegen wil vermijden. Gespreid over het weekend van 6 en 7 juli versterkt NMBS haar aanbod met veertig extra treinen. Ook de treinen van het reguliere aanbod naar en van Brussel worden versterkt.

Eerste etappe van de Tour op zaterdag 6 juli

Reizigers die de start van de Ronde van Frankrijk willen bijwonen, kunnen best afstappen in het station Brussel-Centraal, dat dicht bij het Koningsplein ligt, waar de wielerwedstrijd zal vertrekken.

Voor wie de aankomst wil zien aan het kasteel van Laken, legt NMBS gratis pendeltreinen in tussen de stations Brussel-Noord en Bockstael (dat op enkele minuten wandelen van de aankomst ligt). Tussen 14 en 20 uur zullen op deze verbinding drie treinen per uur rijden, ofwel één om de twintig minuten.

Wie na de wedstrijd terug richting kust, Charleroi, Kortrijk, Gent, Bergen en Doornik moet, neemt best lijn 6 van de MIVB naar het station Brussel-Zuid, om daar over te stappen op de trein. Reizigers die richting Antwerpen, Hasselt, Luik, Leuven, Mechelen, Namen, Ottignies en Welkenraedt moeten, kunnen in het station van Bockstael beter de pendeltrein van NMBS nemen die hen in drie minuten naar Brussel-Noord brengt.

Tweede etappe op zondag 7 juli

Voor de start van de tijdrit op het Paleizenplein, stappen reizigers het best af in Brussel-Centraal. Om zich in Brussel langsheen het parcours te verplaatsen, kunnen ze gebruikmaken van de S-trein, want vijf stations van het Brusselse S-net liggen in de onmiddellijke omgeving van het parcours. Het gaat om de stations Brussel-Schuman, Boondaal, Bosvoorde, Etterbeek en Schaarbeek. Aangezien de aankomst aan het Atomium ligt, wordt voor de terugreis met de trein naar bestemmingen buiten Brussel aangeraden om te vertrekken vanuit Brussel-Zuid.

Animatie in de stations Brussel-Centraal en Brussel-Zuid

Naar aanleiding van het vertrek van de Ronde van Frankrijk in Brussel worden zowel de binnen- als buitenkant van Brussel-Centraal in de kleuren van de Tour getooid. Er wordt ook een surprise act georganiseerd voor de reizigers. In Brussel-Zuid zullen de reizigers hun Tour-beleving op een ludieke manier kunnen voortzetten.

 

Fans van de Ronde van Frankrijk worden opgeroepen om de renners aan te moedigen via de sociale mediakanalen van NMBS. Tien originele aanmoedigingen zullen op grote stickers worden gedrukt en verwerkt in het decor aan het station van Brussel-Centraal. Daarnaast wordt er ook een wedstrijd georganiseerd waarbij er treintickets te winnen zijn. Reizigers kunnen een foto te nemen in het decor van een van de twee stations en die posten op de sociale media.

Biljetten aan halve prijs en korting op parkeertarieven

NMBS biedt voor reizigers die de Ronde van Frankrijk in Brussel willen bijwonen het voordelige Weekendbiljet aan. Daarmee genieten ze voor een heen- en terugreis genieten van een korting van 50% ten opzichte van het Standaardbiljet. Met dit biljet kunnen ze zich het hele weekend lang ook onbeperkt door de zone Brussel verplaatsen om van het ene punt op het parcours naar het andere te gaan, want verschillende van de 34 Brusselse stations liggen in de onmiddellijke omgeving van het parcours waar de renners voorbijkomen. Het biljet zal geldig zijn van vrijdag 5 juli om 19 uur tot en met zondag 7 juli en is verkrijgbaar op de website van NMBS, via de app, aan de ticketautomaten in de stations en aan de loketten.

Iedereen met een treinbiljet krijgt ook korting op de tarieven van de NMBS-parkings.

Voor de etappe van maandag 8 juli in Binche, biedt NMBS een B-Evenementbiljet aan dat 50% korting geeft op de heen- en terugreis met de trein naar Binche.

Alle informatie is terug te vinden op www.nmbs.be.

 

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.