Recordaantal van 243,9 miljoen binnenlandse reizigers nam in 2018 de trein

Aantal binnenlandse treinreizigers blijft structureel groeien, met 3,7% in 2018 in vergelijking met 2017

30 januari 2019 - Een recordaantal van 243,9 miljoen binnenlandse reizigers heeft in 2018 de trein genomen. Dat zijn er 8,6 miljoen meer dan in 2017, een stijging met 3,7%. De sterke groei van 2017 (+3,6%) heeft zich dus ook in 2018 verdergezet.

De reizigersgroei deed zich in 2018 voor bij alle producten en in alle reizigerssegmenten. Het aantal reizigers dat met een abonnement reist, steeg in 2018 nog sterker dan in 2017. Zo groeide het aantal reizigers met een woon-werkabonnement in 2018 met 3%, ten opzichte van 2% in 2017. Het aantal reizigers met een schooltreinkaart groeide in 2018 met 2,5%, ten opzichte van 1,4% in 2017.

Meer vrijetijdsreizigers

De trein wordt ook steeds populairder voor vrijetijdsverplaatsingen. Dit is het resultaat van een commerciële strategie van NMBS die erop gericht is ook tijdens de daluren meer reizigers aan te trekken. In 2018 werd die strategie versterkt, met de lancering van een aantal extra voordelige tickets zoals de Mobility Pass voor Autoloze zondag of het Happy Ticket voor tijdens de eindejaarsperiode.

Ook het weekendbiljet, het seniorenbiljet en de Rail Pass waren in 2018 populaire producten, net zoals de Go Pass of de Go Unlimited voor jongeren.

Comfortabel en duurzaam

De structurele groei van het aantal treinreizigers toont aan dat steeds meer mensen in de trein een comfortabel en duurzaam alternatief zien voor de wagen en de langere files op de weg.

NMBS speelt daar op in, door haar treinaanbod aan te passen én uit te breiden. Sinds december 2017 is het treinaanbod met 5,1% uitgebreid, goed voor gemiddeld zo’n 200 bijkomende treinen per dag. Het voorstedelijk treinaanbod is uitgebreid en tijdens het weekend is het treinaanbod gedifferentieerd, met op zaterdag meer treinen naar de winkelsteden en op zondag extra studententreinen.

 

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be