Rechtszaak Buizingen: NMBS zal geen beroep aantekenen

20 december 2019 - NMBS heeft beslist geen beroep aan te tekenen tegen het vonnis in het kader van het treinongeval te Buizingen op 15 februari 2010 en dit ondanks het feit dat het vonnis van 3 december 2019 wel meerdere elementen bevat die NMBS met klem betwist.

Deze beslissing werd genomen uit respect voor de slachtoffers, hun families en hun naasten, ten aanzien van wie NMBS opnieuw haar diepste spijt en haar oprecht medeleven wenst te betonen. Een beroep zou een juridische procedure – die nu al te lang heeft geduurd - hebben doen aanslepen.

NMBS herbevestigt dat de veiligheid de absolute prioriteit is, en blijft, in haar dagdagelijkse werking en dat ze steeds in die zin zal blijven samenwerken met Infrabel.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be