Opening uitgebreide fietsparking aan station Roeselare

Aan het station van Roeselare kunnen de treinreizigers vanaf woensdag gebruik maken van de nieuwe fietsparking aan de achterkant van het station. De nieuwe parking is volledig overdekt en telt meer dan achthonderd parkeerplaatsen. Dat is ruim de helft meer dan in de vorige fietsparking.

Met de nieuwe fietsparking wil NMBS ervoor zorgen haar reizigers in alle comfort hun fiets, bromfiets of bakfiets kunnen parkeren aan het station, om dan over te stappen op de trein. De nieuwe parking past zo in het plan om het station van Roeselare uit te bouwen tot een vervoersknooppunt, waar vlot kan worden overgestapt van het ene vervoersmiddel op het andere.

De nieuwe fietsparking telt in totaal 840 parkeerplaatsen. Zestig daarvan zijn voorbehouden voor bromfietsen en bakfietsen. Er is ook een zestigtal plaatsen voor de deelfietsen van Blue Bike. Een deel van de parking, goed voor 140 plaatsen, bevindt zich in een afgesloten zone en zal enkel toegankelijk zijn voor reizigers met een MOBIB-kaart. Ook daar is een aantal plaatsen voorzien voor bakfietsen.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.