Op stap deze zomer? Met de trein natuurlijk!

Een wandeling in de koele Ardense bossen, een ijsje aan zee, een kajaktocht of een bezoek aan een dierentuin: deze zomer biedt NMBS tal van mogelijkheden om per trein naar verschillende toeristische plaatsen te reizen. Dé gelegenheid bij uitstek voor jong en oud om in hun vrije tijd de trein te ontdekken voor uitstapjes en duurzaam in alle comfort en veiligheid te reizen. Deze zaterdag wordt het startschot gegeven van de Kust-Express-treinen en het hele zomeraanbod van NMBS.

Een aangepast aanbod tijdens de schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties, van 2 juli tot 28 augustus, worden de dienstregelingen en reiswegen van sommige treinen aangepast aan de veranderde verplaatsingsgewoontes. Daardoor wordt het aanbod naar toeristische bestemmingen versterkt.

Om comfortabel en zonder overstappen naar de kust te reizen wordt de Kust-Express ingelegd, snellere treinen die op weekdagen vanuit 50 stations en in het weekend vanuit 62 stations vertrekken. Bij goed weer worden ook extra treinen ingezet. Er zijn ook bijkomende treinen voor een uitstapje naar de Ardennen, naar pretparken, dierentuinen, schilderachtige plekjes, concerten of festivals.

Aantrekkelijke tarieven

Met de stijgende brandstofprijzen is de trein een interessant vervoersalternatief. Er zijn verschillende producten waarmee je voordelig met de trein kan reizen. De NMBS-app biedt de reiziger altijd verschillende producten aan op basis van de aangegeven reisweg en timing.

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen bovendien gratis indien ze vergezeld worden door een volwassene. Senioren kunnen voor € 7,2 heen en terug reizen, ongeacht het traject. Jongeren kunnen gebruik maken van het Youth Ticket voor een vaste prijs van € 6,6 per traject of van de Youth Holidays om overal in België te reizen aan € 29 per maand. Met de 10-rittenkaarten, Discovery Tickets, Weekendbiljetten en het recente DUO TICKET, waarmee 2 personen kunnen reizen voor de prijs van één, kan je ook op een voordelige manier van de zomer genieten.

Pendelaars die naar het werk sporen, kunnen de trein ook herontdekken voor hun vrije tijd, dankzij het Off-Peak Summer Abo: een uitbreiding van hun woon-werkabonnement voor minder geld dan voor een volle tank (€ 59). De abonnee kan niet alleen overal in België reizen, maar voor € 40 extra ook iemand die onder hetzelfde dak woont laten meegenieten. 

En waarom niet internationaal?

In de trein begint de reis meteen. Geen files. Geen bagagekosten. Geen wachttijden voor het instappen. Een ontspannende reis van begin tot eind. Je komt vaak aan in het hart van de stad.

De reservaties voor het internationale aanbod zijn de afgelopen 6 maanden gestaag toegenomen. In samenwerking met andere spoorwegoperatoren biedt NMBS Internationaal reizigers de mogelijkheid hun internationale tickets te kopen. Je kan in totaal maar liefst naar 3600 internationale bestemmingen reizen, waarvan je er 1000 in minder dan 6 uur kan bereiken.

Waar vind je meer informatie?

NMBS raadt reizigers aan meer informatie in te winnen over producten, tarieven en dienstregelingen via de website of de NMBS-app. Alle informatie over toeristische bestemmingen in België is te vinden op nmbs.be. Ontdek het internationale aanbod op nmbs-internationaal.be.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be