Omgevingsvergunning voor verdere vernieuwing Gent-Sint-Pieters

7 mei 2021 - De Vlaamse overheid heeft een omgevingsvergunning verleend voor de verdere vernieuwing van het station Gent-Sint-Pieters. De plannen daarvoor werden begin vorig jaar aangepast en zorgen voor een functioneel, autonoom toegankelijk en comfortabel station voor de reizigers. 'TM Antwerpse Bouwwerken - Valens - EEG' werd door NMBS als aannemer weerhouden en nog voor het einde van de zomer met de werken starten. De streefdatum voor het einde van de werken is eind 2027.

Deze tweede fase van de vernieuwing van het station omvat de sporen 1 tot en met 7. Deze krijgen een volwaardige overkapping, één die het comfort van de reizigers in alle weersomstandigheden garandeert en architecturaal aansluit bij de gebouwde overkapping over de al vernieuwde perrons.

Autonoom toegankelijk

Dankzij de vernieuwing wordt het station autonoom toegankelijk. De perrons worden verhoogd tot 76 centimeter, wat overeenstemt met de instaphoogte van de nieuwste treinen, waardoor reizigers eenvoudig in en uit de trein kunnen stappen. Naar elk perron komen naast twee roltrappen ook twee liften, zodat ook reizigers met een beperkte mobiliteit of geladen met een kinderwagen of met zware bagage eenvoudig naar alle perrons kunnen.

17.000 fietsparkeerplaatsen

Er komt in Gent-Sint-Pieters ook een forse uitbreiding van het aantal ondergrondse fietsparkeerplaatsen. Doordat de beschikbare ruimte beter wordt benut en gebruik wordt gemaakt van etagerekken komen er maar liefst 17.000 fietsplaatsen.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Gisèle Rogiest

Woordvoerder Project Gent-Sint-Pieters

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be