ÖBB & NMBS: Nightjet Brussel – Wenen met nog meer aanbod terug op het spoor

ÖBB & NMBS: Nightjet Brussel – Wenen met nog meer aanbod terug op het spoor

Op woensdag 26 mei kwam na een Corona-pauze van 6 maanden opnieuw een Nightjet uit Wenen in Brussel-Zuid aan. Bij de heropstart van het reisverkeer in Europa brengen ÖBB en NMBS de Nightjet tussen Oostenrijk en België met een verbeterd aanbod terug op het spoor. De Nightjet rijdt voortaan drie keer per week, en dat het ganse jaar door. Elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond rijdt de trein van Brussel via Luik richting Oostenrijk en komt de volgende ochtend in Wenen aan. In de andere richting – van Wenen naar Brussel – vertrekt de trein op dinsdag, donderdag en zondag. De Nightjet komt om 9u55 – een uur vroeger in vergelijking met vorig jaar – in Brussel-Zuid aan. Met de verdubbeling van het slaapwagenaanbod bouwen NMBS en ÖBB de capaciteit op de verbinding uit.

„Of het nu gaat om de volgende zakenreis of op weg naar je vakantiebestemming in Oostenrijk of België: met de Nightjet kan je nu Europa herontdekken en tegelijk het klimaat beschermen. Want een nachttrein tussen Wenen en Brussel bespaart tot 100.000 kg CO2 in vergelijking met een vliegtuig op hetzelfde traject,“ zegt Michaela Huber, lid van het directiecomité van ÖBB-Personenverkehr AG.
“De heropstart en gelijktijdige uitbreiding van het aanbod van de Nightjet bevestigen het groeiende belang van milieuvriendelijk internationaal treinverkeer in Europa. Vanuit de internationale draaischijf Brussel neemt NMBS ten volle deel aan dergelijke projecten die door de klant verwacht en overduidelijk gesmaakt worden,“ zegt Luc Boey, Head of International Alliances van NMBS.
Ik ben blij dat de Nightjet opnieuw vanuit Brussel aankomt en vertrekt, zijn aanbod nog verbetert en de capaciteit uitbreidt. Daarmee komt er opnieuw een betaalbare, sympathieke en… milieuvriendelijke reisoptie bij voor vele types reizigers: voor studenten die voordelig Europa willen doorkruisen, voor zakenmensen onderweg naar een internationaal overleg of voor toeristen die zich even op de Orient Express wanen. Als minister van Mobiliteit juich ik echt toe dat NMBS hier de schouders onder zet! De nachttrein is een prima alternatief voor korte afstandsvluchten en dat is een belangrijke ambitie van deze regering. Ik hoop dat de komende jaren ook andere internationale treinen in Brussel stoppen om van Brussel echt een hub van nachttreinen te maken. Daar maken we werk van,”  zegt Georges Gilkinet, vice-premier en Minister van Mobiliteit.

Een eigen compartiment voor meer privé-ruimte

In de Nightjets van ÖBB kunnen individuele plaatsen in de zitwagens, ligwagens met vier compartimenten of in de slaapwagens geboekt worden. Voor een zo groot mogelijke privé-ruimte kunnen de compartimenten in de drie comfortcategorieën ook als een eigen privé-compartiment worden geboekt. Zo kunnen families of vrienden ongestoord in een eigen compartiment reizen. Daarnaast worden de Nightjets van ÖBB voor en na elke reis grondig gereinigd.  Aan boord van de trein kan je voortaan ook ontsmettingsspray en mondmaskers aanschaffen. Daarmee staat niets meer een aangename en veilige reis in de weg.

Nachtreiscomfort met ÖBB

De reis met ÖBB Nightjet is niet enkel goed voor het milieu maar eveneens comfortabel en scherp van prijs want tegelijk worden immers waardevolle tijd en hotelkosten bespaard. Reizigers in de slaap- en ligwagens kunnen voor aankomst op hun bestemming ook rekenen op een verwelkomingsdrankje en een ontbijt. Tickets voor de Nightjet-verbindingen zijn verkrijgbaar vanaf 29,90 EUR (zitwagen) per persoon en per richting. Meer informatie over de ÖBB Nightjet is beschikbaar via https://www.b-europe.com/NL/Treinen/Nightjet of www.nightjet.com.  

Foto's copyright: ÖBB/Marek Knopp

Foto bovenaan (van links naar rechts): Luc Boey, Georges Gilkinet en Michaela Huber

Story image
Bart Crols
Bart Crols Woordvoerder NMBS
Bernhard Rieder Woordvoerder ÖBB, ÖBB-Holding AG
Story image
Story image
Story image

 

Over NMBS

Met meer dan 900.000 reizigers per dag (voor de COVID-19 crisis) wenst NMBS de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel zijn tevreden klanten die de trein als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften zien. NMBS investeert daarom in een klantgericht vervoersmodel, stipte en goed onderhouden treinen en comfortabele en functionele stations die naadloos aansluiten op andere intermodale vervoersmodi. NMBS telt 18.400 medewerkers die samen elke dag opnieuw de klant centraal stellen.