NMBS zoekt kandidaten voor afhaalconcept voor versproducten uit de korte keten aan meer dan 50 stations

Na een geslaagd proefproject in een aantal stations vorig jaar, breidt NMBS haar afhaalconcept voor versproducten uit de korte keten fors uit. In een eerste fase zoekt NMBS kandidaten voor meer dan vijftig stations in België. Bedoeling is het afhaalconcept vanaf dit najaar te lanceren, met de hoofdmoot tijdens de lente van 2023.

NMBS wil op deze manier lokale projecten aanmoedigen die oog hebben voor de nieuwe gewoonten van de consument en de milieu-uitdagingen. Stations zijn ook ingebed in het weefsel van een stad of gemeente en NMBS wil het “leven in het station” verder stimuleren. Het proefproject dat vorig jaar werd gelanceerd resulteerde in tevreden klanten en spontane kandidaturen voor andere stations.

NMBS is op zoek naar aanbieders van afhaalpunten waar wekelijks lokale kwalitatieve voedingsproducten kunnen worden afgehaald die vooraf online werden besteld. Het gaat dan voornamelijk om groenten en fruit, die buurtbewoners en reizigers bijvoorbeeld na het werk, op weg naar huis, af kunnen halen.

Kandidaten kunnen voor de afhaling van de producten kiezen tussen een wekelijkse stand of een systeem van kluisjes of automaten voor rechtstreekse verkoop (afhankelijk van de mogelijkheden per station).

In een eerste fase gaat het om een oproep naar kandidaten in meer dan 50 stations.

Vlaanderen: Aalter, Blankenberge, Deinze, De Pinte, Diegem, Diest, Essen, Geel, Genk, Gent-Sint-Pieters, Geraardsbergen, Izegem, Landen, Lichtervelde, Liedekerke, Mechelen-Nekkerspoel, Mol, Ninove, Noorderkempen, Oudenaarde, Puurs, Roeselare, Sint-Genesius-Rode, Sint-Truiden, Torhout, Turnhout, Waregem, Wetteren, Zaventem

Wallonië: Andenne, Borgworm, Dinant, Genval, 's Gravenbrakel, Hoei, Flémalle-Haute, Jambes, Jurbeke, Leuze, Libramont, Luttre, Luik-Carré, Luik-Guillemins, Luik-Sint-Lambertus, La Louvière-Zuid, Marchienne-au-Pont, Marloie, Ottignies, Pepinster, Saint-Ghislain, Tamines, Tubeke, Waterloo, Welkenraedt, Zinnik

Brussel: Jette, Schaarbeek

Federaal Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet: "De stations nemen in onze steden en dorpen een centrale en strategische plaats in. Ik wil er nog meer levendige plekken van maken, met maatschappelijk relevante activiteiten. Daarom juich ik dit initiatief van NMBS toe om er groenten en fruit uit de korte keten te verkopen. Ik ben verheugd dat NMBS na het proefproject van vorig jaar nu een projectoproep lanceert in meer dan 50 stations in België !"

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

 

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.