NMBS vanaf 10 januari terug naar quasi-maximaal treinaanbod

5 januari 2022 - NMBS keert na het enigszins verminderd treinaanbod tijdens de kerstvakantie (zo’n 93% van het normale aantal treinen) terug naar een quasi volledig treinaanbod. Op die manier wil NMBS haar reizigers een maximale dienstverlening in veilige sanitaire omstandigheden verzekeren.

Dankzij een verbetering van de ziekte- en quarantainecijfers bij haar medewerkers, schakelt NMBS vanaf 10 januari terug over op een zo goed als volledig aanbod. ​ De tijdelijke schrapping van een honderdtal treinen die NMBS op 6 december jl had ingevoerd omwille van een stijgend absenteïsme wordt opgeheven. Ook 7 van de ​ 18 P-treinen (piekuurtreinen) van en naar Brussel die eind november waren geschrapt, ​ komen terug in dienst.

NMBS biedt dagelijks 3.800 treinritten aan.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.