NMBS, TEC, MIVB en De Lijn promoten samenintermodaliteit op het salon #WeAreMobility, in de marge van het Autosalon

16 januari 2019 - Ter gelegenheid van het 97e Autosalon, en meer specifiek voor het Salon #WeAreMobility dat plaatsvindt van 19 tot en met 21 januari in Paleis 10 van Brussels Expo, zijn NMBS, TEC, MIVB en De Lijn voor het eerst samen in een gemeenschappelijke digitale ruimte om de bezoekers van het Salon de intermodaliteit via het openbaar vervoer te laten beleven.

Reizen met het openbaar vervoer betekent tijd voor jezelf en tijdswinst doordat je de files vermijdt. Bovendien reis je veilig en draag je je steentje bij aan het milieu. Dat is de boodschap die de vier mobiliteitsoperatoren, NMBS, TEC, MIVB en De Lijn, samen meegeven aan de bezoekers van het Salon #WeAreMobility.

Het doel van de operatoren is ook om de troeven van intermodaliteit in de verf te zetten. Daarvoor bieden ze op het salon een gemeenschappelijk en uniek concept aan dat de naam ‘MOBIB Experience’ meekreeg: in een tunnel maakt de bezoeker een digitale reis door België met de verschillende vervoersmodi van de vier operatoren (trein, metro, tram en bus), compleet met de bijbehorende landschappen.

De vier operatoren bemannen elk een stand binnen de gemeenschappelijke ruimte in Paleis 10. Medewerkers van de vier bedrijven staan er klaar om vragen rond openbaar vervoer te beantwoorden en het openbaar vervoer te promoten. Er worden ook gratis MOBIB Basic-kaarten uitgedeeld. Deze gemeenschappelijke kaart, die gebruikt wordt door de vier operatoren, vormt het symbolische toegangsticket voor de ‘MOBIB Experience’ en kan daarna gebruikt worden om de intermodale ervaring voort te zetten buiten het Salon.

De toegang tot het Salon #WeAreMobility, dat georganiseerd wordt door FEBIAC, en tot de randanimatie is inbegrepen in het algemene toegangsticket voor het Autosalon ... dat makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Dit jaar is er overigens ook weer een B-Dagtrip beschikbaar: dit ticket omvat het forfait voor de trein + MIVB (via een Event Pass) + toegang tot het Salon, en dat tegen een voordeelprijs. Het Salon #WeAreMobility wordt op vrijdagnamiddag 18 januari feestelijk geopend in aanwezigheid van de CEO’s van de vier bedrijven.

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be