NMBS roept op tot één minuut stilte in haar stations en treinen uit solidariteit met slachtoffers overstromingen

19 juli 2021 - Vorige week werd ons land getroffen door een natuurramp van ongeziene omvang. Ook de impact op het treinverkeer is enorm. NMBS en Infrabel werken momenteel aan een geleidelijke heropstart van het treinverkeer in de getroffen zones, een heropstart die meerdere weken in beslag zal nemen.

Uit solidariteit met de slachtoffers van de overstromingen roept NMBS al haar reizigers en medewerkers op om op dinsdag 20 juli om 12 uur één minuut stilte in acht te nemen. Ook de vlaggen aan de stations en gebouwen van NMBS zullen uit respect halfstok hangen. Het treinverkeer zal echter niet worden onderbroken.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.