NMBS past tarieven aan vanaf februari 2020

30 oktober 2019 - De Raad van Bestuur van NMBS heeft de tarieven goedgekeurd die van toepassing zullen zijn vanaf 1 februari 2020. NMBS blijft zich in haar strategie richten op het aantrekkelijker maken van de trein voor vrijetijdsreizigers, naast het klassieke pendelverkeer. Daarom blijven de prijzen van de vrijetijdsproducten voor jongeren ongewijzigd en mogen senioren voortaan ook tijdens alle weekends van de zomervakantie gebruik maken van hun voordelige seniorenbiljet.

In diezelfde logica blijft de gemiddelde prijsaanpassing (+1,53%) van het standaard- en weekendbiljet zelfs onder de gezondheidsinflatie (+1,87% in de referentieperiode juni 2018-juni 2019).

De aanpassing van de prijs voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen, waarvan de evolutie deels berust op de evolutie van gezondheidsindex, bedraagt 2,87%. De berekening van de aanpassing volgt de bepalingen van het beheerscontract. De afgeleide producten van de abonnementen – zoals de Campuskaart – kennen eenzelfde prijsaanpassing.

De gemiddelde prijsaanpassing voor alle andere producten, buiten de abonnementen, bedraagt 1,87%, in lijn met de gezondheidsindex. ​ 

De prijs van de vrijetijdsproducten gericht op jongeren (Go Pass 1, Go Pass 10 en Go Unlimited: vrij traject voor jongeren tot 26 jaar), alsook van de Rail Pass (vrij traject) blijft ongewijzigd.

De prijs van de Key Card (voor korte afstanden binnen een bepaalde zone) en het seniorenbiljet wordt met respectievelijk 0,30 EUR en 0,20 EUR per traject aangepast. Senioren kunnen voortaan ook tijdens alle weekends in juli en augustus (inclusief 15 augustus) gebruik maken van het seniorenbiljet: de vandaag bestaande beperking wordt dus opgeheven.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be