NMBS past haar treinaanbod aan tijdens paasvakantie

Meer treinen naar de toeristische bestemmingen, maar minder treinen tijdens de piek en op enkele voorstedelijke verbindingen

Zoals elk jaar tijdens de schoolvakanties (inclusief zaterdag 2/4/2022 tot maandag 18/4/2022) past NMBS haar treinaanbod aan om rekening te houden met de daling van het aantal pendelaars tijdens de piekuren. Een groot deel van de P-treinen (treinen die enkel tijdens de piek rijden) zal niet rijden en op maandag 18/4 is de zondagsdienstregeling van toepassing. Bovenop de vermindering van het aantal P-treinen zal de frequentie van bepaalde S-treinen verminderd worden.

De IC-treinen Namen – Charleroi-Zuid – Maubeuge en Bergen – Aulnoye-Aymeries zullen na de paasvakantie opnieuw in dienst worden gesteld.

NMBS verwacht trouwens meer reizigers naar de toeristische bestemmingen. NMBS behoud of breidt haar treinaanbod uit naar de attractieparken en naar de kust.

Tijdens de vakantie kunnen de reizigers overigens de trein met twee nemen voor de prijs van één, dankzij het Duo Ticket. Het aanbod is geldig van 2 april tot en met 31 augustus 2022.

NMBS raadt haar reizigers aan de routeplanner op de website of via de app te consulteren om de dienstregeling van hun trein te verifiëren.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.