NMBS nog op zoek naar 80 nieuwe medewerkers in West-Vlaanderen

Nu zaterdag Discover Day voor techniekers in werkplaats van Oostende

NMBS is dit jaar nog op zoek naar meer dan 80 nieuwe medewerkers (V/M/X) in West-Vlaanderen. Daarbij zijn ook meer dan dertig vacatures voor techniekers in de NMBS-werkplaats in Oostende of de onderhoudspost in Kortrijk. Om de vacatures voor techniekers in te vullen organiseert NMBS zaterdag 22 juni een Discover Day in Oostende. Tijdens dit jobevenement krijgen geïnteresseerde kandidaten meer info over de job en ontdekken ze de werkplaats.

Wie zich inschrijft voor de Discover Day krijgt een tijdstip wanneer hij of zij wordt verwacht in de werkplaats in Oostende. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 20 juni, via nmbs.be/jobs. Ook de partner en/of de ouders zijn welkom, zodat ook zij de werkplaats kunnen ontdekken.

Sleutelrol binnen NMBS

De NMBS-werkplaats in Oostende telt 450 medewerkers. Zij onderhouden er 500 treinstellen en locomotieven en spelen zo een sleutelrol bij NMBS, want het zijn zij die er mee voor zorgen dat elke dag honderdduizenden reizigers kunnen rekenen op veilige treinen.

Opleiding

Mensen met technisch talent, jong en oud, krijgen bij NMBS de kans om aan grote en unieke machines te sleutelen. Het onderhoud van treinen leer je niet op de schoolbanken. Wie wordt aangeworven, krijgt daarom van NMBS een betaalde opleiding. Ook werkzoekenden die hun carrière willen heroriënteren of die hun technische kennis willen aanscherpen, zijn welkom. Hiervoor wordt samengewerkt met VDAB Oostende: zij bieden werkzoekenden een opleiding aan als elektromecanicien, waarmee je ook in de werkplaats van Oostende aan de slag kan.

Ook 50 vacatures voor treinbestuurders

Naast de ruim dertig vacatures voor techniekers is NMBS in West-Vlaanderen nog op zoek naar vijftig treinbestuurders. Een gevarieerde job, met heel wat verantwoordelijkheid en een grote maatschappelijke impact. Ook voor deze job voorziet NMBS een betaalde opleiding. Voor nieuwe treinbestuurders duurt die een jaar.

In heel het land meer dan 1.300 vacatures

NMBS werft in 2024 in heel het land meer dan 1.300 nieuwe medewerkers aan. Het gaat daarbij om meer dan louter vervangingen, want voor het tweede jaar op rij wil NMBS het aantal medewerkers op het terrein sterk uitbreiden. 

Van de 1.300 vacatures zijn er ruim 400 voor treinbestuurders, 300 voor treinbegeleiders en 300 voor techniekers. NMBS gaat ook op zoek naar een honderdtal mensen om de veiligheid in de stations en op de treinen te kunnen garanderen. ​ ​ 

Alle vacatures invullen is niet eenvoudig in deze krappe arbeidsmarkt. Er worden dan ook continue inspanningen geleverd. Zo worden ook in andere provincies Discover Days en Job Days georganiseerd. Daarnaast zijn er ook mediacampagnes, is NMBS aanwezig op veel jobbeurzen en wordt er samengewerkt met onder meer VDAB, Actiris en Bruxelles Formation. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om een stage te volgen in één van de werkplaatsen. Meer informatie over de verschillende jobs bij NMBS en de eerstvolgende jobdagen is terug te vinden via nmbs.be/jobs

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be