NMBS lanceert interactief spel voor de Week van de Mobiliteit

Iedereen kan drie weken lang op zoek naar typische spoorwegobjecten- en locaties

15 september 2021 ​ - Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit en het Europees Jaar van het Spoor lanceert NMBS ‘Hello Train’, een interactief spel voor het grote publiek. Met behulp van een app kunnen zij vanaf donderdag 16 september drie weken lang op zoek naar typische spoorwegobjecten- en locaties, verspreid over 35 stations in het land. Elk gevonden object of locatie levert hen punten op, waarmee ze aan het einde van het spel mooie prijzen kunnen winnen. ‘Hello Train’ werd ontwikkeld in samenwerking met het Innovation Lab van NMBS.

Hello Train is een schattenjacht voor het hele gezin, en dat in het thema van het spoor. Alle objecten en locaties bevinden zich in een station en zijn eenvoudig te ontdekken met de trein. Zo kom je niet alleen op heel wat verschillende plaatsen, dankzij de objecten en de bijhorende uitleg op de app kom je ook meer te weten over NMBS en haar activiteiten.

Hoe werkt het?

Via de app krijg je een overzicht van waar de objecten en locaties zich bevinden. Elk object staat symbool voor één van de prioriteiten van NMBS: veiligheid en stiptheid, tevreden klanten, onze medewerkers, duurzame mobiliteit, toegankelijkheid en intermodaliteit.

Er zijn ook tien locaties te ontdekken: herkenbare plekken, uniek voor dat station. Voorbeelden zijn de ster in de inkomhal van Brussel-Noord, street art aan het station van Hasselt of een kunstwerk in de onderdoorgang van Doornik.

Bij elk object of locatie hoort een QR-code. Wie het object of de locatie spot hoeft die via de app van het spel te scannen om de punten te verdienen. Via de app kan je ook een aantal quizvragen invullen, waarmee bonuspunten te verdienen zijn.

Hoe meer punten, hoe hoger je opklimt in het klassement en hoe groter de prijzen die je kan winnen. De hoofdprijs is één van de 75 duotickets voor een exclusief concert van de Belgische popartieste ‘Alice on The Roof’ op woensdag 27 oktober 2021 in Train World, het treinmuseum van NMBS. ​

Hoe meespelen?

Wie mee op zoek wil naar de objecten en locaties en kans wil maken op één van de mooie prijzen, hoeft enkel de Hello Train-app te downloaden. Dat kan zowel via de App Store van Apple (IOS) als via Google Play (Android). Het spel gaat van start op donderdag 16 september en loopt tot en met donderdag 7 oktober 2021.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.