NMBS lanceert haar festivalseizoen

76 extra treinen en extra voordelige tarieven voor meerdere festivals

14 juni 2019 - Ook dit jaar kunnen festivalgangers rekenen op de trein om van en naar hun favoriete festival te reizen. NMBS werkt daarvoor de hele festivalzomer lang samen met dertien grote festivals1. Er worden 76 extra treinen ingezet en de capaciteit van een aantal reguliere treinen wordt versterkt. Voor heel wat festivals kunnen reizigers ook genieten van extra voordelige tarieven.

Vorig jaar kozen meer dan 200.000 festivalgangers voor de trein; het veiligste, snelste en meest duurzame vervoersmiddel om zonder files of parkeerproblemen op de festivalweide te geraken.

Om nog meer mensen daarvan te overtuigen, zet NMBS ook dit jaar sterk in op de festivals. Er worden 76 extra treinen ingezet, die samen goed zijn voor meer dan 75.000 zitplaatsen. Daarnaast kunnen reizigers, afhankelijk van de overeenkomst die het festival heeft gesloten met NMBS, aan een zeer voordelige prijs met de trein van en naar het festival.

‘Reis in stijl naar de festivals’

Festivalgangers die de komende weken kiezen voor de trein, ‘reizen in stijl naar de festivals’. In de eerste plaats dankzij de trein zelf, want speciaal voor de festivalzomer heeft NMBS één trein een compleet andere look gegeven. Het design daarvoor werd gemaakt door een getalenteerde reiziger, die daarmee een wedstrijd won die werd georganiseerd door NMBS.

En ook aan boord van de trein zal de slogan, ‘Reis in stijl naar de festivals’, worden verdergezet. Hoe? Dat blijft voor de reizigers nog een verrassing.

Alle info op nmbs.be

De volledige dienstregeling naar de festivals is te raadplegen via de routeplanner op de NMBS-website of NMBS-app. Voor een overzicht van alle speciale tarieven kunnen reizigers terecht op de website www.nmbs.be/festivals.

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.