NMBS lanceert chatbot via Facebook Messenger

NMBS blijft haar reizigers bijkomende digitale oplossingen aanbieden. Het social mediateam van NMBS wordt daarom versterkt met Mobi, een nieuwe virtuele assistentie die 24u/24u in real-time alle meest voorkomende vragen beantwoordt via Facebook Messenger, het meest gebruikte sociale mediakanaal van de klanten van NMBS. Praten met de chatbot is mogelijk in het Nederland, Frans en Engels.

Niet alleen kan de reiziger zich real-time informeren over de mogelijke reiswegen, aansluitingen of het perron van vertrek en aankomst, hij of zij krijgt onmiddellijk ook alle antwoorden op de meest voorkomende vragen over bijvoorbeeld het voordeligste abonnement, of wat je moet doen als je je jas op de trein bent vergeten. ​ Klanten met zeer specifieke vragen of die liever met een persoon spreken kunnen op eenvoudig verzoek met een community manager in contact gebracht worden (tussen 6u en 21u30 op weekdagen en vanaf 7u in het weekend).

NMBS zet volop in op digitale innovatie om de klanten beter en sneller te kunnen helpen. De chatbot wordt in de toekomst verder verbeterd en verfijnd met bijkomende functionaliteiten, en dat deels op de feedback en ervaringen van de klanten.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be