NMBS laat op 7 oktober opnieuw de jobtrein rijden

Voor het eerst in vijf jaar zet NMBS opnieuw een jobtrein in. Op zaterdag 7 oktober rijdt de trein langs elf verschillende stations. Geïnteresseerden stappen op en af wanneer ze willen en ontdekken onderweg in elk rijtuig een andere job bij NMBS. Voor dit jaar zoekt NMBS nog zo’n 200 nieuwe medewerkers (V/M/X). En ook voor volgend jaar zijn de aanwervingen al gestart.

De jobtrein vertrekt zaterdagochtend 7 oktober in Leuven en stopt in elf stations. Behalve Leuven gaat het om Brussel-Zuid, Denderleeuw, Gent-Sint-Pieters, Kortrijk, Brugge, Sint-Niklaas, Mechelen, Antwerpen-Centraal, Lier en Aarschot. In de trein komen de kandidaten meer te weten over tal van jobs bij NMBS waar nog nieuwe medewerkers voor worden gezocht. Zo is er een rijtuig specifiek voor de kandidaat-treinbegeleiders, een ander voor de treinbestuurders, technici, ingenieurs en nog veel meer verschillende functies: van data analist tot IT-profielen. In één van de rijtuigen kunnen kandidaten ook tips krijgen bij het opstellen van hun cv. Wie zin heeft kan ook deelnemen aan een escape game.

De plaatsen voor de jobtrein zijn beperkt. Inschrijven kan nog tot en met 5 oktober via nmbs.be/jobs.

Wie zoeken we?

NMBS kondigde begin dit jaar meer dan 1.600 vacatures aan. Intussen werden al meer dan 1.400 nieuwe collega’s geselecteerd, in nauwe samenwerking met HR Rail. Het merendeel daarvan is al gestart of zal dat de komende weken en maanden doen. Dat betekent dat NMBS dit jaar voor zo’n 200 vacatures nog op zoek is naar de juiste kandidaat. Het gaat hoofdzakelijk om operationele functies, zoals treinbegeleiders, treinbestuurders, technici, veiligheidsagenten of personeel in de stations.

Ook voor volgend jaar zijn de aanwervingen al gestart. De komende maanden komen er nog heel wat extra vacatures bij, verspreid over het land. Nu al starten met deze aanwervingen is nodig om nieuwe kandidaten zo snel mogelijk aan de slag te hebben. Nieuwe treinbegeleiders en treinbestuurders dienen namelijk eerst nog een opleiding te volgen, waarbij ze bijna het volledige salaris krijgen. Voor treinbegeleiders duurt de opleiding vijf maanden, voor treinbestuurders een jaar.

Maatschappelijke impact

NMBS moet zoals de meeste Belgische ondernemingen heel wat inspanningen leveren om elk jaar de vele vacatures in te vullen. Toch valt het op dat NMBS op de arbeidsmarkt duidelijk aan populariteit wint. Vooral de maatschappelijke impact van de jobs en het duurzame karakter van de onderneming trekken nieuwe kandidaten aan, naast de mooie voorwaarden, kansen om te groeien en de unieke jobs.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.