NMBS bouwt gloednieuw parkeergebouw aan het station van Halle

NMBS bouwt gloednieuw parkeergebouw aan het station van Halle

NMBS start in augustus 2021 met de bouw van een gloednieuw parkeergebouw aan het station van Halle, dat tegen het voorjaar van 2023 plaats moet bieden aan 350 auto’s en 185 fietsen.

Het station van Halle is gelegen op spoorlijn 96 tussen Brussel en Bergen, is het eindpunt van lijn 26, het oostelijk ringspoor rond Brussel, en ligt eveneens op lijn 94 naar Doornik. Het station bevindt zich dus op een knooppunt van het voorstedelijke S-aanbod rond Brussel en is een belangrijk intermodaal station. Het station telt in normale omstandigheden bijna 10.000 opstappende reizigers per weekdag.

Het geplande parkeergebouw (ter hoogte van de site Nederhem) telt drie verdiepingen en zal plaats bieden aan zo’n 350 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 185 fietsen. Een deel van de fietsparking zal worden uitgerust met een toegangscontrole. In de auto- en fietsparking komt ook een aantal oplaadpunten. Het parkeergebouw zal via de bestaande voetgangersbrug toegang geven tot de perrons. Langs de straatzijde zal de gevel voorzien worden van een geveltuin.

De werken starten na het bouwverlof in augustus 2021. In de weken daarvoor vinden er al een aantal voorbereidende werken plaats. Tegen het voorjaar van 2023 moet alles zijn afgerond.

De bouw maakt deel uit van de strategie van NMBS om van haar stations vlot toegankelijke mobiliteitskernen te maken waar gemakkelijk tussen vervoersmodi kan worden gewisseld en op die manier het gebruik van de trein verder kan worden gepromoot.

Met de bouw is een investering van 9,5 miljoen euro gemoeid.

Story image
Dimitri Temmerman
Dimitri Temmerman Woordvoerder NMBS
Over NMBS

Met meer dan 900.000 reizigers per dag (voor de COVID-19 crisis) wenst NMBS de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel zijn tevreden klanten die de trein als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften zien. NMBS investeert daarom in een klantgericht vervoersmodel, stipte en goed onderhouden treinen en comfortabele en functionele stations die naadloos aansluiten op andere intermodale vervoersmodi. NMBS telt 18.400 medewerkers die samen elke dag opnieuw de klant centraal stellen.