NMBS biedt treinreizen aan naar 3.600 internationale bestemmingen, waarvan meer dan 800 op minder dan 6 uur van Brussel

NMBS zet internationale bestemmingen in de kijker in nieuwe campagne

15 juni 2021 - NMBS biedt treinreizen aan naar meer dan 3.600 internationale bestemmingen, waarvan meer dan 800 op minder dan zes uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap. Nu reizen naar het buitenland opnieuw mogelijk wordt en met de zomervakantie in aantocht wil NMBS er voor zorgen dat mensen ook voor hun vakantie kiezen voor de trein als veilig, comfortabel en duurzaam vervoersmiddel.

NMBS heeft met NMBS Internationaal één platform waarop reizigers in alle vertrouwen én aan de beste prijs hun internationale treintickets kunnen kopen. Ze werkt daarvoor samen met verschillende spoorwegmaatschappijen. Treintickets kopen kan online via nmbs-internationaal.be of aan de loketten in een twintigtal Belgische stations.

Uitgebreid aanbod

In totaal verkoopt NMBS treintickets naar meer dan 3.600 internationale bestemmingen, verspreid over 12 Europese landen. Van die bestemmingen bevinden er zich meer dan 800 op minder dan zes uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap. Concreet gaat het om 431 bestemmingen in Duitsland, 213 in Frankrijk, 185 in Nederland, 50 in Luxemburg, één in Groot-Brittannië en één in Zwitserland.

Meer dan 800 bestemmingen bevinden zich op minder dan 6 uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap © NMBS
Meer dan 800 bestemmingen bevinden zich op minder dan 6 uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap © NMBS

Na een pauze van zes maanden is eind mei ook de Nightjet heropgestart. Dat is de nachttrein van de Oostenrijkse treinmaatschappij ÖBB, in samenwerking met NMBS. De Nightjet rijdt voortaan drie keer per week van Brussel-Zuid en Luik-Guillemins naar Wenen, en dat het ganse jaar door.

Zowel voor de nachttreinen als voor de meer dan 800 bestemmingen op minder dan 6 uur is de trein niet alleen een duurzaam, maar ook een aangenaam alternatief voor de korte-afstandsvluchten. Wie een internationale trein neemt, verliest geen tijd door uren van tevoren aanwezig te moeten zijn en hoeft ook niet lang te schuiven aan de check-in. Bovendien bevinden de meeste internationale treinstations zich vlakbij of pal in het stadscentrum. Reizen met de trein is ook aangenaam: tijdens je reis kan je in alle comfort een boek lezen, naar muziek luisteren of praten met je medereizigers. Dat maakt dat voor vele reizigers de vakantie al begint op de trein.

Hello Europe

NMBS wil de reizigers overtuigen van deze troeven en lanceert daarvoor de campagne ‘Hello Europe’. Deze campagne is vanaf vandaag zowel online als in de stations en treinen te zien.

Komende twee jaar 2.000 nieuwe bestemmingen

De komende twee jaar wil NMBS haar internationale aanbod verder uitbreiden. Daardoor zullen reizigers voor maar liefst 2.000 bijkomende bestemmingen hun treintickets kunnen kopen via NMBS Internationaal. Het gaat om reizen naar steden in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje. Deze bestemmingen komen bovenop de meer dan 3.600 die nu al worden aangeboden.

Ook voor eventuele nieuwe nachttreinen neemt NMBS een actieve rol op. Voor een aantal nieuwe projecten zijn reeds gesprekken aan de gang, waarbij NMBS – net zoals bij de Nightjet – een ondersteunende rol opneemt en voor het traject in België zorgt voor de locomotief, de treinbegeleiders en de treinbestuurders. Ook voor deze bestemmingen zullen reizigers hun tickets kunnen kopen via NMBS.

Sanitaire maatregelen

Voor zowel binnen- als buitenlandse reizen blijven er belangrijke sanitaire maatregelen van kracht. Zo is het zowel in België als op internationale treinen en stations verplicht een mondmasker te dragen.

NMBS raadt zijn reizigers ook aan de geldende maatregelen in het land van bestemming te raadplegen en op te volgen. Een overzicht van deze maatregelen is per land terug te vinden op de website van Buitenlandse Zaken.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.