Nieuwe fiets- en autoparking aan station Tongeren

Aan het station van Tongeren kunnen de reizigers voortaan gebruikmaken van de nieuwe fiets- en autoparking. Deze tellen meer plaatsen dan vroeger en voor de fietsen is de parking nu volledig overdekt. Met deze nieuwe parkeerfaciliteiten wil NMBS het de reizigers comfortabeler maken om hun fiets of auto te parkeren aan het station en over te stappen op één van de 53 treinen die er op een weekdag stoppen.

De nieuwe overdekte fietsparking telt 130 plaatsen, waarvan 10 plaatsen voor buitenmaatse fietsen en bromfietsen. In de vorige fietsenstalling waren er ongeveer honderd plaatsen, waarvan de meeste niet overdekt waren.

Op de nieuwe autoparking, die zich bevindt op de vroegere goederenkoer van NMBS, zijn er 160 plaatsen. Later dit jaar wordt de autoparking uitgerust met slagbomen en zal ze betalend zijn. Treinreizigers die met de wagen naar het station komen krijgen zo een gegarandeerde parkeerplaats vlakbij het station. De opbrengsten van het betalend maken van de parking herinvesteert NMBS in een betere dienstverlening aan haar reizigers.

De parkeertarieven zullen de komende maanden in samenspraak met het stadsbestuur worden vastgelegd. Zoals steeds zal er voor treinreizigers worden gewerkt met een voordeeltarief.

Patrick Dewael, burgemeester Tongeren: “Het station is een belangrijke toegangspoort tot de Ambiorixstad. Heel wat mensen pendelen dagelijks per trein naar het werk of arriveren hier in Tongeren voor een toeristisch bezoek aan de stad. ​ De nieuwe fiets- en autoparking is daarom een eerste belangrijke stap in de herinrichting van de volledige stationsomgeving als vervoersknooppunt en toegangspoort tot het stadscentrum.”
Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Communicatie Stad Tongeren

 

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.