Nieuwe auto- en fietsparkings aan station van Veurne

Station telt nu dubbel zoveel fietsparkeerplaatsen

Aan het station van Veurne kunnen de treinreizigers voortaan gebruikmaken van drie nieuwe fietsparkings en één nieuwe autoparking. De fietsparkings zijn allemaal overdekt en tellen samen dubbel zoveel plaatsen dan de vorige fietsparking. Op de nieuwe autoparking zijn zestig parkeerplaatsen, waaronder een aantal plaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Met de nieuwe auto- en fietsparkings wil NMBS het de reizigers eenvoudiger maken om hun fiets, wagen of bromfiets te parkeren aan het station en over te stappen op één van de 40 treinen die er elke dag stoppen. De nieuwe parkeerfaciliteiten passen in het plan om het station van Veurne uit te bouwen tot een intermodaal en toegankelijk vervoersknooppunt. Zo werden ruim een jaar geleden ook de nieuwe verhoogde perrons in dienst genomen.

Fietsparkings

De drie fietsparkings tellen samen 132 plaatsen. Dat zijn er dubbel zoveel dan in de vorige fietsparking, die onlangs werd afgebroken. In de plaats daarvan is aan de voorzijde van het station de grootste van de drie fietsparkings gekomen, met plaats voor een tachtigtal fietsen.

Nog aan de voorzijde van het station bevindt zich een kleinere fietsparking met een 25-tal plaatsen, waarvan acht plaatsen zijn voorzien voor bakfietsen of bromfietsen. Aan de achterkant van het station is de derde fietsparking, eveneens met een 25-tal plaatsen. Vier plaatsen zijn er voorzien voor bakfietsen en bromfietsen.

Autoparking

Op de nieuwe autoparking zijn zestig parkeerplaatsen. Deze parking werd net zoals de fietsparkings vlak naast de sporen aangelegd en biedt via een trap en een helling een vlotte toegang naar perron 1. Meteen naast die helling bevinden zich vier parkeerplaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.