Hello Belgium Railpass: na 1 week 1,5 miljoen aanvragen

Eén week na de lancering hebben al meer dan 1,5 miljoen mensen de ‘Hello Belgium Railpass’ aangevraagd, de gratis twaalfrittenkaart voor de trein. Deze kan nog tot 30 september worden aangevraagd via de website hello-belgium.be.

Alle inwoners van België ouder dan 12 jaar kunnen de gratis Railpass aanvragen. Kinderen jonger dan 12 reizen al gratis indien ze begeleid worden. Let wel: de aanvragen voor kinderen die tussen nu en eind maart 2021 12 jaar worden, dienen eveneens tegen eind september worden ingediend. Wie de treinkaart heeft aangevraagd, krijgt die binnen de 8 à 10 dagen in de bus.

De ‘Hello Belgium Railpass’ kan worden gebruikt vanaf maandag 5 oktober en tot woensdag 31 maart 2021. De kaart geeft recht op twee treinritten per maand, ofwel één reis heen en terug. Reizen kan tijdens de week vanaf 9 uur en om het even wanneer tijdens het weekend.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.