Gevuld najaarsprogramma voor Train World

Het museum van NMBS, opent het nieuwe cultuurseizoen van het najaar 2023-2024 met hernieuwde energie en een rijk aanbod van boeiende evenementen. Na een wisselvallige zomer mocht het museum een indrukwekkend aantal bezoekers verwelkomen, bijna 20.000 tussen 1 juli en 31 augustus.

De komende herfst belooft eveneens een boeiende periode te worden met een gevarieerde line-up van evenementen die zowel treinliefhebbers als nieuwsgierige bezoekers zal aanspreken. Er staat een divers programma op de agenda: naast de tijdelijke expo Animalia, zijn er ook gegidste bezoeken, een prikkelarme dag, een muzikale nocturne, vakantiestages voor kinderen, een familiedag en nog veel meer. Er is voor elk wat wils.

Op het programma:

23/09 | Upcycling Workshop
  • Tijdens deze workshop in samenwerking met de Brusselse vzw RECYCLART, maken bezoekers in ongeveer 2 uur tijd hun eigen vogelhuisje van gerecycleerd materiaal.
04/10 | Prikkelarme dag
  • Train World organiseert op 4 oktober voor de tweede maal een prikkelarme dag. Tijdens deze speciale dag kunnen bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels in alle rust en ontspanning van het museum genieten.
Een eerste prikkelarme dag werd eerder dit jaar ook al eens georganiseerd en toen werd dit ​ heel positief onthaald door de deelnemende bezoekers. Dit initiatief sluit volledig aan bij de museumvisie van Train World om het museum meer inclusief te maken en zo open en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.
13/10 | Muzikale nocturne
  • Op 13 oktober is Train World gastheer voor een betoverende muzikale nocturne. Het museum opent uitzonderlijk 's avonds de deuren en bezoekers zullen kunnen genieten van een unieke muzikale beleving in de prachtige omgeving van het museum.
21/10 | Place aux enfants & Museum Night Fever
  • Train World neemt voor de eerste keer deel aan "Place aux Enfants", georganiseerd door de gemeente Schaarbeek. We bieden Franstalige Schaarbeekse kinderen een inkijk in de job van gids. Inschrijven kan via tickets.1030.be.
  • Dezelfde dag nemen we ook deel aan Museum Night Fever. Een unieke kans om het museum eens op een andere manier, een ander tijdstip en in een andere ambiance te ontdekken.

Binnenkort wordt het volledige dagprogramma bekendgemaakt, dus houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie!

Herfstvakantie | Kinder- en tienerstages

✴️ Franstalige kinderstage 'Reis naar de 19de eeuw', voor kinderen van 8 tot 12 jaar - van 23 t.e.m. 27 oktober

  • Tijdens deze stage maken de kinderen een reis naar de 19e eeuw, spelen ze tal van activiteiten en gaan ze creatief aan de slag. Ze zullen erop los kunnen tekenen, schilderen, zingen en boetseren tijdens deze week vol ontdekkingen!

✴️ Nederlandstalige filmstage voor tieners van 10 tot 14 jaar - van 30 oktober t.e.m. 3 november

  • Tijdens deze stage kunnen jongeren hun passie voor film ontdekken en ontwikkelen. Van het creëren van een scenario tot het leren van professionele techniek, de jongeren maken een korte stop-motionfilm… en fantaseren erop los! Samen maken ze een film en experimenteren ze met special effects! Aan het einde van de week wordt de film vertoond op het grote scherm in een echte bioscoop.
01/11 | Kortfilmreeks “Keet op de planeet!"
02/11 | Familiedag in Train World
  • Onze jaarlijkse familiedag belooft opnieuw een dag vol plezier en avontuur te worden voor het hele gezin. De perfecte gelegenheid om samen extra quality time door te brengen tussen de treinen. Vervelen is geen optie!
19/11 | Kunstendag voor Kinderen
  • Train World nodigt jonge kunstenaars uit om de magie van kunst te ontdekken tijdens de Kunstendag voor Kinderen. Op deze bijzondere dag worden kinderen ondergedompeld in een wereld vol creatieve avonturen en gaan we op zoek naar klimaatvriendelijke kunstenaars.

 

Directeur van Train World | Piet Jonckers: "Er staat heel wat op de najaarsagenda, maar als museum blijven we voortdurend investeren in de bezoekerservaring, zodat iedereen volop kan genieten van ons aanbod. De rijke geschiedenis van de spoorwegen is een essentieel onderdeel van onze identiteit, en we willen dit erfgoed op een boeiende en educatieve manier delen met alle bezoekers. Of je nu een treinliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een leuke en leerzame dag uit met het gezin, Train World heeft voor elk wat wils." ​ ​
Instaprondleidingen
Literaire wandeling
  • Bezoekers kunnen elk 3de weekend van de maand op literaire reis vertrekken ​ in de adembenemende setting van het museum. De literaire wandelingen zijn georganiseerd in samenwerking met Amusea en gebeuren onder begeleiding van een professioneel acteur.

Over Train World...

Ontdek Train World, het fascinerende treinmuseum van NMBS in het hart van Schaarbeek, Brussel!

Laat je meeslepen door de rijke geschiedenis en de magie van het Belgische spoorweguniversum. Bewonder onze indrukwekkende collectie historische locomotieven en rijtuigen, elk met een uniek verhaal.

Train World is zoveel meer dan een museum; het is een ontmoetingsplek voor treinliefhebbers, nieuwsgierige geesten en gezinnen op zoek naar een onvergetelijk dagje uit.

Hier duik je in de spoorwegwereld van gisteren, vandaag en morgen!

Graag aanwezig tijdens een van deze evenementen of zijn er nog vragen? Neem contact op via onderstaande gegevens.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.