Geen mondmaskers meer op de trein: we zien opnieuw de glimlach van onze reizigers

Het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer is vanaf 23 mei 2022 niet langer verplicht. Dat heeft het Overlegcomité zojuist besloten. De mondmaskerplicht werd meer dan twee jaar geleden, op 4 mei 2020, ingevoerd. De evolutie van de pandemie heeft het mogelijk gemaakt deze maatregel op te heffen, wat ook ​ het einde inluidt van de sanitaire maatregelen voor de klanten van NMBS. NMBS is dan ook blij ook op haar treinen de glimlach van haar reizigers terug te kunnen zien.

Goed nieuws voor de reizigers van NMBS en het openbaar vervoer in het algemeen: het is niet langer verplicht om een mondmasker te dragen. Deze beslissing, die het Overlegcomité genomen heeft na een daling van de meeste indicatoren van de pandemie, is een nieuwe stap in de richting van een normale reiservaring met de trein. Voor internationale reizen blijven de specifieke maatregelen van de treinmaatschappij in kwestie van toepassing. In de stations was het mondmasker al sinds 7 maart 2022 niet meer verplicht.

NMBS dankt haar reizigers, van wie het overgrote deel zich aan de maatregel hield, evenals haar personeelsleden die de maatregel zelf ook opvolgden ... en dat terwijl ze er ook op moesten toezien dat de maatregel correct werd toegepast.

Een zichtbare glimlach en vertrouwen in de toekomst

De trein is een sociaal netwerk op zich en is een plaats van uitwisselingen. Het biedt een duurzame, veilige en comfortabele reiservaring. Het einde van het mondmasker markeert de terugkeer van meer dialoog op de treinen, waar alle mensen die onze maatschappij vormen elkaar kruisen en ontmoeten. De afschaffing van de mondmaskerplicht is een opluchting voor de meeste reizigers nu de zomertemperaturen er aankomen en de mondmaskers moeilijker te verdragen zullen zijn. Het einde van de maatregel luidt een aangenamere reiservaring in en tovert een glimlach op het gezicht.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.