Einde van de herfstschoolvakantie: NMBS verhoogt opnieuw haar treinaanbod vanaf 16 november

Met de heropening van de scholen worden vanaf maandag 16 november 124 treinen opnieuw in dienst gesteld op weekdagen, en 134 treinen specifiek op woensdag. Het treinaanbod stijgt op die manier opnieuw tot 96% van het maximale aanbod (in vergelijking met 92% tijdens de 15 vakantiedagen).

Op die manier kunnen scholieren en studenten die opnieuw naar school gaan, alsook iedereen die zich wil verplaatsen per trein, dat blijven doen in de best mogelijke omstandigheden op het vlak van comfort en sanitaire veiligheid.

Concreet zullen op weekdagen tussen maandag 16 november en vrijdag 11 december 4 S-treinen, waarvan de frequentie tot één trein per uur was verminderd ​ tijdens de schoolvakantie, opnieuw om het half uur rijden tijdens de verplaatsingspiek van en naar school (’s morgens en ’s namiddags, alsook op woensdagmiddag). Buiten deze periodes rijden de betrokken treinen om het uur. Het gaat om de volgende verbindingen:

  • S1 Nijvel – Brussel – Mechelen - Antwerpen-Centraal
  • S2 ’s Gravenbrakel – Brussel - Leuven
  • S8 Brussel-Zuid – Brussel-Schuman – Ottignies - Louvain-la-Neuve
  • S61 Charleroi-Zuid – Namen - Jambes

Drie S-verbindingen, die tijdens de herfstvakantie elk uur reden, zullen vanaf maandag opnieuw gedurende de ganse dag om het half uur rijden. Het gaat om volgende verbindingen :

• ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ S32 Puurs – Antwerpen - Essen

• ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ S5 Edingen – Brussel-Schuman – Vilvoorde - Mechelen

• ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ S20 Ottignies – Waver - ​ Leuven

Tussen Brussel en Antwerpen zal het IC-aanbod drie treinen per uur en in elke richting bedragen. Daarnaast rijden 47 lange afstands P-treinen niet tot en met 11 december, alsook de IC-treinen tussen Namen – Charleroi - ​ Maubeuge.

Voor het overige blijft het treinaanbod maximaal en rijden de treinen in maximale samenstelling, opdat de sociale afstand (wanneer dat mogelijk is) zo goed mogelijk gegarandeerd kan worden. 36 bijkomende treinen blijven voorzien tijdens het weekend. ​ 

Dit treinaanbod laat in de context van de huidige sanitaire situatie toe tegemoet te komen aan de verplaatsingsnoden, rekening houdend met de beschikbaarheid van het personeel, waarvan de afwezigheidsgraad wegens ziekte of quarantaine momenteel licht is gedaald.

Reizigers kunnen zich maximaal voorbereiden door het raadplegen van de routeplanner van NMBS (via de website of de app). Bovenvermelde wijzigingen zullen vanaf vrijdag 13 november in de routeplanner geïntegreerd zijn.

De stations en treinen worden dagelijks meermaals ontsmet. NMBS roept haar reizigers op indien mogelijk de spitsuren te vermijden en tijdens de daluren te reizen. Het dragen van het mondmasker blijft verplicht in de stations, op de perrons en in de treinen, en dat gedurende het ganse traject. Deze verplichting wordt vermeld op alle communicatiemiddelen van NMBS.

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.

Neem contact op met

www.nmbs.be