Ecocheques nu ook te gebruiken aan de ticketautomaten

Treinreizigers kunnen voortaan ook aan de ticketautomaten hun treinticket kopen met hun digitale ecocheques. Hiervoor was dat enkel mogelijk aan het loket. Door dit uit te breiden naar de automaten kunnen meer reizigers hier gebruik van maken. Bijna de helft van alle treintickets wordt gekocht aan de automaten, waarmee dit één van de grootste verkoopkanalen is van NMBS.

Met ecocheques of groene cheques kunnen ecologische producten en diensten worden betaald. Reizen met de trein hoort daar vanzelfsprekend bij. De trein is het duurzame vervoermiddel bij uitstek en speelt een belangrijke rol bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk van ons land. Wie reist met de trein, produceert tot zes keer minder CO2 dan met de auto.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.