De trein nemen aan een lagere prijs: NMBS herlanceert Duo Ticket om meer reizigers aan te trekken

De trein nemen, dat is kiezen voor duurzame mobiliteit en deelnemen aan de noodzakelijke modal shift. NMBS hanteert een strategie met aantrekkelijke tariefvoorwaarden, zoals het Duo Ticket; een ticket tegen een promotarief dat in de aanloop naar de paasvakantie opnieuw gelanceerd wordt en geldig is tot eind augustus.

Na het succes van de 1e editie van het Duo Ticket tijdens de eindejaarsfeesten, herhaalt NMBS de actie gedurende een langere periode. Dit geeft reizigers de kans om met z'n tweeën de trein te nemen, voor de prijs van één. Met het Duo Ticket reizen twee personen namelijk voor de prijs van een enkel Standard Ticket. Het aanbod is geldig van 2 april t.e.m. 31 augustus 2022.

Het vervoersaandeel van de trein vergroten

De trein is het duurzame en comfortabele vervoersmiddel bij uitstek. NMBS wil zo snel mogelijk terugkeren naar de reizigersaantallen van vóór de gezondheidscrisis. Hiervoor wil ze de banden met haar klanten opnieuw aanhalen en nieuwe reizigers aantrekken. Hoewel de gezondheidscrisis een grote invloed heeft gehad op het gebruik van de trein (vooral door pendelaars) hebben de vrijetijdsverplaatsingen niet aan populariteit ingeboet, integendeel zelfs. Binnen 10 jaar wil NMBS 40% meer vrijetijdsreizigers aantrekken.

Dit Duo Ticket is een aantrekkelijke kans om de auto vaker te laten staan. Het ondersteunt de klimaatdoelstellingen en de toename van het aandeel van de trein in de verplaatsingen.

Het Duo Ticket om gemakkelijk en duurzaam te reizen

Het Duo Ticket is een geweldige manier om tegen een heel voordelige prijs op stap te gaan. Op deze manier wil NMBS inspelen op de groeiende vraag naar vrijetijdsreizen die de jongste maanden werd vastgesteld. Met de trein bereik je gemakkelijk je bestemming, vermijd je files en verlies je geen tijd met het zoeken naar een parkeerplaats. Reizigers genieten samen van een ontspannen moment terwijl ze duurzaam reizen.

Hoe koop je het Duo Ticket?

Het Duo Ticket is te koop via de NMBS-app, op de website www.nmbs.be, aan de ticketautomaten en aan de loketten. Met dit ticket kunnen twee personen samen reizen voor de prijs van een Standard Ticket, waarbij de prijs varieert naargelang het gekozen traject. Het Duo Ticket is elke weekdag en elk weekend geldig van 2 april tot en met 31 augustus 2022.

NMBS raadt reizigers aan de ‘MoveSafe’-functionaliteit te gebruiken die beschikbaar is in de app. Die informeert de reizigers over de drukte op de treinen en draagt bij tot een betere spreiding van de reizigers.

Bart Crols

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.