De Belgische spoorwegen faciliteren COVID-19-vaccinatie

De Belgische spoorwegen faciliteren COVID-19-vaccinatie

De Belgische spoorwegen scharen zich volledig achter het vaccinatiebeleid van de overheid. Ze bieden hun medewerkers de mogelijkheid om zich binnen de organisatie te laten vaccineren tegen COVID-19 en in een aantal stations wordt een vaccinatiecentrum ondergebracht, waar iedereen terechtkan.

Sinds het begin van de coronacrisis hebben de Belgische spoorwegen en hun medewerkers alles in het werk gesteld om hun klanten te blijven bedienen en werden ook alle nodige gezondheidsmaatregelen genomen om de veiligheid van de reizigers en medewerkers te garanderen. Sinds maart biedt de NMBS ook een gratis treinticket aan voor wie zich met de trein naar een vaccinatiecentrum verplaatst.

Vandaag zetten de Belgische spoorwegen hun inspanningen verder en willen ze helpen om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad te behalen.

Vaccinatie voor de medewerkers binnen de organisatie

De Belgische spoorwegen stelden hun medewerkers al vrij van dienst om naar een vaccinatiecentrum te gaan. Nu gaan NMBS, Infrabel en HR Rail nog een stap verder. Medewerkers van de Belgische spoorwegen die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen zich zonder afspraak laten inenten binnen de organisatie. HR Rail, de juridische werkgever van alle medewerkers van de Belgische spoorwegen, biedt hen vier halve vaccinatiedagen aan tussen 9 tot 30 september 2021. Ze zullen elke donderdagochtend of -middag terechtkunnen in een vaccinatiecentrum in de gebouwen van HR Rail.

Vaccinaties voor iedereen in enkele stations en Train World

Daarnaast faciliteren de Belgische spoorwegen de coronavaccinatie ook voor de gezinsleden van hun medewerkers, voor de reizigers en alle andere personen die nog niet de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren. Binnenkort zullen drie vaccinatiecentra worden ingericht in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal en in Train World, het museum van de NMBS, in Schaarbeek.

Via de publiciteitspanelen in de stations en de schermen in de treinen zullen ze iedereen actief informeren over de verschillende vaccinatiemogelijkheden die ze aanbieden.

Op die manier willen de Belgische spoorwegen nog intensiever deelnemen aan de collectieve inspanning om iedereen in staat te stellen om zich te laten vaccineren en zo samen COVID-19 te verslaan.

Story image
Story image
Story image

 

Over NMBS

Met meer dan 900.000 reizigers per dag (voor de COVID-19 crisis) wenst NMBS de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in BelgiĆ«. Haar streefdoel zijn tevreden klanten die de trein als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften zien. NMBS investeert daarom in een klantgericht vervoersmodel, stipte en goed onderhouden treinen en comfortabele en functionele stations die naadloos aansluiten op andere intermodale vervoersmodi. NMBS telt 18.400 medewerkers die samen elke dag opnieuw de klant centraal stellen.