COVID-19: NMBS werkt mee aan vaccinatiecentra, die vanaf vandaag toegankelijk zijn voor iedereen

13 september 2021 - De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) voert haar vaccinatiecampagne op en NMBS werkt hieraan mee door in Brussel lokalen ter beschikking te stellen om er vaccinatiecentra onder te brengen die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze bijdrage komt bovenop de aanpak van de Belgische Spoorwegen als geheel, die medewerkers van zowel HR Rail, Infrabel als NMBS de kans geven om zich in de loop van september te laten vaccineren binnen het bedrijf.

Vanaf vandaag, maandag 13 september 2021, openen nieuwe vaccinatielocaties in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal en in Train World, het museum van NMBS. Deze centra zijn zonder afspraak toegankelijk voor iedereen (reizigers en mensen die de stations en hun omgeving doorkruisen) die nog niet de gelegenheid heeft gehad zich te laten vaccineren.

Sophie Dutordoir, CEO van NMBS: "Door de vaccinatie voor haar personeel te vergemakkelijken en door de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal en het museum Train World in Schaarbeek ter beschikking te stellen voor de inrichting van vaccinatiecentra, wil NMBS bijdragen aan de maatschappelijke inspanning om het percentage gevaccineerden onder de bevolking te verhogen. Samen gevaccineerd, samen beter beschermd ! "
Inge Neven, hoofd inrichting Covid-19 bij het GGC: "Ik dank de spoorwegmaatschappij die reedssinds het begin van de gezondheidscrisis een vitale rol heeft gespeeld bij het verzekeren van de mobiliteit in ons land en heeft bijgedragen tot de collectieve inspanningen tegen het coronavirus".

De gegevens en openingstijden van de drie centra:

 • Aan het station Brussel-Centraal, aan de kruising Putterij/Kantersteen 16, 1000 Brussel
  • Van maandag tot vrijdag, telkens van 8u30 tot 19u30
  • Minstens tot 29 oktober 2021
 • Aan het station Brussel-Zuid, aanwezigheid van een vaccinatiebus op de parking van de Frankrijkstraat/Onderwijsstraat in Sint-Gillis
  • Van maandag tot vrijdag, telkens van 8u30 tot 19u30
 • In het station Brussel-Zuid, opening van een vaccinatiecentrum in de Hortagallerij (aan de kant van het Victor Hortaplein, tussen de Eurostar check-in en de desk van Air France)
  • Van maandag 27 september tot minstens 29 oktober 2021, van maandag tot vrijdag van 7 tot 11 uur en van 15 tot 20 uur.
 • In Train World, het museum van NMBS bij het station van Schaarbeek
  • Van maandag tot zaterdag, van 8 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 19 uur

De schermen in de stations en de treinen zullen de reizigers informeren over de verschillende vaccinatiemogelijkheden.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.