Brussel-Zuid wordt ‘Job Station’ van 2 tot 13 maart

In 2020 is NMBS op zoek naar maar liefst 1800 nieuwe medewerkers, met erg gevarieerde profielen. Om dit te verwezenlijken organiseert ze doorheen het hele jaar heel wat ‘Job Events’ om al die nieuwe medewerkers aan te trekken. Zo wordt van maandag 2 tot en met vrijdag 13 maart in het station van Brussel-Zuid een originele jobstand geïnstalleerd gewijd aan de openstaande jobs bij NMBS.

In februari lanceerde NMBS een imagocampagne waarin ze de troeven van een treinreis in de kijker zet. Die wordt door erg veel reizigers immers ervaren als een uniek moment met tijd voor zichzelf, een moment waarop ze andere dingen kunnen doen. De talloze NMBS-medewerkers van hun kant, doen er alles aan om hen een aangename treinreis te bezorgen.

'Challenge 1800'

NMBS heeft dit jaar ‘Challenge 1800’ gelanceerd, waarmee ze op zoek gaat naar maar liefst 1800 nieuwe medewerkers in 2020.

Ongeveer de helft van de openstaande jobs zijn voor treinbestuurders en technici, twee jobs die dit jaar extra in de kijker worden gezet. De andere helft betreft heel uiteenlopende profielen. Kandidaten kunnen bijvoorbeeld starten in een operationele functie als treinbegeleider, commercieel bediende of realtime train supervisor, maar evengoed als ingenieur, werfleider, marketing manager, financieel specialist of expert innovatie. NMBS biedt heel wat verschillende jobs.

Voor ieder wat wils

Om al die vacatures te kunnen invullen, wil NMBS de reiziger laten kennismaken met de verschillende jobs. Daarom wordt Brussel-Zuid gedurende twee weken ‘Job Station’. De jobstand in de vorm van een trein is er toegankelijk tussen 7u30 en 17u30 (zaterdag en zondag tussen 9u en 16u). De medewerkers van NMBS staan klaar om met elke bezoeker te kijken welke functie het best bij hem of haar past. Daarnaast nemen ze de tijd om alle mogelijke vragen te beantwoorden. Ze hebben het met hen ook over de vele evolutiemogelijkheden in een bedrijf in volle verandering en over meewerken aan de duurzame mobiliteit van vandaag én morgen.

Door de grote diversiteit aan jobs bij NMBS kunnen heel wat mensen interesse tonen in de jobs die aansluiten bij hun profiel, hooggeschoold of niet, jong of minder jong, onervaren of met heel wat ervaring op zak.

Langskomen op Job Station kan van 2 tot en met 13 maart in de centrale hal van Brussel-Zuid. Meer info over Job Station, andere jobevents en de vacatures bij NMBS vind je op nmbs.be/jobs.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.