500 extra fietsparkeerplaatsen aan station Brugge

NMBS heeft het aantal overdekte fietsparkeerplaatsen aan de voorkant van het station van Brugge met vijfhonderd uitgebreid. In totaal zijn er aan het station nu zesduizend overdekte fietsparkeerplaatsen, waarvan de helft aan de voorkant. Reizigers kunnen hun fiets vanaf donderdag 30 januari parkeren in de uitgebreide fietsenstalling.

Steeds meer treinreizigers komen met de fiets naar het station. Om dat verder te stimuleren en deze reizigers het nodige comfort te geven, heeft NMBS dankzij het plaatsen van etagerekken het aantal fietsplaatsen sterk uitgebreid. Het station van Brugge bevestigt daarmee haar positie als intermodaal vervoersknooppunt, waar reizigers eenvoudig kunnen overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere. Het busstation bevindt zich op het stationsplein en voor wie met de wagen naar het station komt is er aan de achterkant een ondergrondse parking.

6.000 plaatsen verspreid over drie locaties

De zesduizend fietsplaatsen aan het station zijn verspreid over drie locaties. De helft van de plaatsen bevindt zich nu aan de voorkant van de station. Aan de achterkant van het station (in het Kamgebouw) zijn er zo’n 2.800 plaatsen. In het oude stationsgebouw is een beveiligde fietsenstalling, met plaats voor 220 fietsen. Er zijn aan het station ook 130 overdekte plaatsen voor bromfietsen en buitenmaatse fietsen.

De tijdelijke fietsenrekken die de stad Brugge gratis ter beschikking heeft gesteld en die tijdens de uitbreiding tussen het parkeergebouw en de fietsenstalling stonden, worden de komende dagen verwijderd.

296 treinen

Elke werkdag nemen gemiddeld meer dan 17.500 reizigers de trein in het station van Brugge. Elke werkdag stoppen er 296 treinen.

150.000 plaatsen tegen 2025

In totaal telt NMBS nu zo’n 107.000 fietsparkeerplaatsen. Tegen 2025 wil NMBS het aantal fietsparkeerplaatsen verhogen tot zo’n 150.000 in totaal.

Dimitri Temmerman

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

 

Over NMBS

Onderweg. Naar beter. NMBS, de operator voor het reizigersvervoer per trein in België, wenst de oplossing te zijn voor een comfortabele en duurzame mobiliteit in België. Haar streefdoel: tevreden klanten die de trein zien als een evidente oplossing voor hun mobiliteitsbehoeften. Als één van de grootste werkgevers in België en als sleutelspeler voor de mobiliteit blijft NMBS investeren in klantgericht, stipt, veilig en comfortabel vervoer. De teams van NMBS zetten zich dag in dag uit in voor comfortabele en functionele stations, het bevorderen van intermodale verbindingen, het onderhouden en vernieuwen van treinen en reizigers veilig op hun bestemming te brengen. Elke dag opnieuw zetten ze de klant centraal.